
Torvehallerne åbnede 02/09/2011 efter initiativtageren Hans Peter Hagens havde kæmpet for den i 14 år! Ihærdighed og udholdenhed belønnes. Folk troede ikke på ideen og mente, at den var forbeholdt varme lande - men det gik jo fint både i Stockholm, Helsinki og Göteborg.

Ambitionen er at hallerne skal undgå at ende som liebhavermarked og i stedet blive en integreret daglig mulighed for alle baseret på nemhed, nærhed og friskhed.

De to torvehaller dækker samlet et areal på 2.600 m2. Der er bygget 1.300 m2 kælder og selve torvet er 6.600 m2 stort. Torvet er belagt med de oprindelige brosten i en ny geometri afpasset husene. Mellem bygningerne er der plantet platantræer.

Torvehallernes bygninger er lette, luftige og dobbelthøje længer i grafitgrå stålsøjle- og gitterkonstruktioner og er velproportionerede til både deres formål og den omgivende bebyggelse.

De 40 udendørs stadepladser er delvist overdækket af en let stålkonstruktion. I baggrunden den mindre pavillon i to etager der skal rumme cafe og restaurant.

En af frontkæmperne for Torvehallerne: Arkitekt Hans Peter Hagens har formuleret kravene til indholdet, som skal være mangfoldighed, høj kvalitet, rimelige priser og en grundlæggende respekt for vare- og madkultur.

Torvehallen rummer 80 stadepladser inde og er åbnet på samme plads, som tidligere husede Københavns Engros Grønttorv indtil dette lukkede i 1958, hvor det rykkede til Valby.

Hallens bærende konstruktion er af stål, med transparente glasfacader og et tag af zink med stående false. Over gangstrøgene er anbragt langsgående rytterlys.

Arkitekturen vedkender sig sin rolle som indramning og overdækning af torvelivets folk, fæ og varemylder. Flere af vinduespartierne kan rulles op og lette gennemstrømningen på tværs af bygningen og dermed bidrage til at rummet kan fungere som en offentlig plads.










Se på Google Maps