
I inderhavnen ligger museets mindre både, ligesom både, der anvendes til sejlads med skoleklasser, ligger her. I baggrunden Vikingeskibshallen opført i 1968 (se denne).

De nye værkstedsbygninger er opført som limtræskonstruktioner med udvendig klinkbeklædning med cedertræsbrædder, som er særligt modstandsdygtige over for påvirkning af saltvand.

Der er noget intimt og uprætentiøst over de cedertræsbeklædte værkstedsbygninger, hvor publikum kan gå fra hus til hus og opleve bygning og bevaring af vikingetidens skibe.

Bygningens bærende konstruktion er limtræsgalger i et modul på 180 cm. Vinduerne er udført af træ, som udvendigt er beklædt med aluminium.

Bådværftets store hal vender front mod fjorden, og gennem porten kan skibene trækkes direkte ud i vandet. Værftet har bygget adskillige kopier af en del af Vikingeskibshallens skibe, og publikum kan følge disse skibes tilblivelse.

Formidlingen af museet er også rettet mod børn.

Til venstre ses museumshavn og -ø. Til højre Vikingeskibshallen.

Til venste stueetage, til højre 1. sal indrettet til personalet. Halvtaget fungerer som tømmerplads.

Kursuscenteret varetager efteruddannelse af bådbyggere og en etårig maritim kulturvejlederuddannelse. Om aftenen bruges den af de frivillige bådelav, der sejler med og passer museets bådsamling.

Skoletjenesten dækker både indendørs og udendørs aktiviteter – f.eks. sejlads med museets bådsamling. I stuetagen (tv) findes klasselokaler med lydfoldevægge. På førstesalen findes ikkepublikumsrelaterede faciliteter.














Beskrivelse:
Vikingeskibsmuseet i Roskilde blev i 1997 udvidet med otte nye bygninger til arbejdende værksteder, skoletjeneste, bådeværft og arkæologisk værksted på en kunstig ø vest for det oprindelige museum. I inderhavnen ligger museets både, der anvendes til sejlads.
Værkstedsbygningerne er opført som limtræskonstruktioner med udvendig klinkbeklædning med cedertræsbrædder, som er modstandsdygtige over for påvirkning af saltvand. Bygningens bærende konstruktion er limtræsgalger i et modul på 180 cm. Vinduerne er udført af træ, som udvendigt er beklædt med aluminium. I værkstedsbygningerne kan publikum opleve bygning og bevaring af vikingetidens skibe tæt på.
Bådværftets store hal vender front mod fjorden, og gennem porten kan skibene trækkes direkte ud i vandet. Værftet har bygget adskillige kopier af en del af Vikingeskibshallens skibe, og publikum kan følge disse skibes tilblivelse.