
Mod Rosenørns Alle er alle bygningens kontorer placeret. Th. ses gavlen af konvertsalen. Huset er udvendigt beklædt med svagt gule keramiske fliser på 50 x 30 cm. Vinduesbrystningerne, som er udført i 25 cm. jernbeton, bærer gulvene.

Hovedindgangen markeres af et stor, flat kobbertag, der rækker ud over fortovet.

Bronzeskulpturen ved hovedindgangen er udført af Mogens Bøggild.

Til anlægget hører også en bolig til direktøren, 4 lejligheder samt mindre bygninger til værksted, transformatorstation og garage.

Bemærk de stribede parketgulve som skifter mellem teak og bøg.

Vilhelm Lauritzen tegnede også alt inventar til bygningen, her knagerækker i koncertsalens foyer. Under projekteringen var også møbelarkitekten Finn Juhl ansat på tegnestuen.

Trappen fra publikumsfoyer til koncertsalens balkoner.

De fine materialer og opbygningen i balkoner giver koncertsalen en egen intimitet. På gulvet findes ca. 400 pladser og det samme antal på hver af de to balkoner.

Koncertsalen er overdækket af en dobbeltkrum betonskal på kun 12 cm. tykkelse. Af akustiske hensyn er der anbragt et nedhængt underloft.

I øvesalen for det store orkester er væggene beklædet med fineret kirsebærtræ.

Studierne er grupperet omkring et centralrum, der tjener som opholdsrum for kunstnere, som via en lydsluse når ind i selve studierne.

Kantinen har direkte forbindelse til taghaven.

Det store maleri på kantines gavl er udført af Folmer Bendtsen.

Der er offentlig adgang til Konservatoriets Bibliotek, hvis hovedopgave er at forsyne konservatoriets lærere og studerende med materialer til støtte for undervisning, forskning samt kunstnerisk og pædagogisk udviklingsarbejde.

Biblioteket er indrettet under studierne ud mod Worsaaesvej.

Bygningen er sammensat af flere afsnit med hvert sit indhold: Kontorene, Koncertsalen og studieblokken. Radiohusets syv større studier er fra 65 til 1000 m2, og koncertsalen har 1200 siddepladser.

Snittet viser tagkonstruktionen med det nedhængte bølgeloft.

Bygningen blev fredet i 1994 og regnes for en af modernismens hovedværker i Danmark.



























Beskrivelse:
Radiohuset var hovedsæde for DRs aktiviteter, indtil TV flyttede til den nyopførte TV-By i Gladsaxe i 1964. Musikkonservatoriet købte bygningerne i 2001 og udlejede dem til DR, og flyttede efter endt ombygning ind i bygningen den 1. august 2009, som i denne forbindelse blev ombygget for 100 mill. kr. Sjællands Symfoniorkester er også på vej og fra sæsonen 2009-2010, vil orkestret spille fast i koncertsalen i vintermånederne.
Emneord:
Administrationsbygninger | Kontorhuse | Koncertsale | Mediehuse |Se på Google Maps