
Kontorbygninger lang Dessaus Boulevard i Turborg Havn er udformet som markante punkthuse i seks etager og som alle har et penthouse øverst.

Grundplanen i husene måler blot 24 x 24 m. og er afgrænset af blidt afrundede hjørner. I midten af bygningerne findes en kerne med elevatorer, trapper, toiletter og birum.

Punkthusene er udført som tårne med etagedæk på fire bærende søjler, som alle er trukket fem m. tilbage fra facaderne, hvilket giver stor frihed til den enkelte lejer for at indrette sig uden bindinger.

De tre bygninger har et samlet brugsareal på 11.200 m2 og har kostet 320 mio. at opføre. En del af forklaringen på de høje byggeomkostninger er de tre parkeringsdæk under hvert hus, som har et samlet areal på i alt 32.000 m2.

Gennem individuel bearbejdning og forskydninger mellem bygningens base og krop, tilføres hver bygning en udformning, der kan tilpasses den enkelte lejer.

Facadernes udformning er muliggjort af en kassetteløsning, beklædt med med ornamenteret glas ophængt på stålsøjler. Vinduesbåndene sikrer, at der fra alle arbejdspladser er frit udsyn og godt dagslys.

Hele den nederste etage er et stort foyerområde.

Parterreetagen er ekspanderet til en solid base hvis fremskudte del bærer den næste etages tagterese.

Bygningernes 6. og øverste etage rummer et penthouse, der er trukket individuelt tilbage på hvert af de tre punkthuse.

Det 8 mm. hærdede, formspændte glas er importeret fra Kina.



















Beskrivelse:
Punkthusene, tre markante, syv etager høje kontorbygninger langs Dessaus Boulevard, står solitært i Tuborg Syds blandede bebyggelser som tre søskende i et tydeligt slægtskab med hinanden. Bygningerne er de eneste ”små” bygninger i området og er tiltænkt mindre virksomheder med mulighed for at have deres egen bygning.
Punkthusene lægger sig ind i bydelens overordnede dynamiske ramme. Overalt i Tuborg Syd åbner rummene mellem bygningerne sig, for at øjet kan søge ud mod Øresund – mod horisonten. Punkthusenes hjørner er affasede, og de enkelte bygningers base og penthouse er modelleret, så bygningerne fremstår dynamiske i deres arkitektur.
Kilde: Vilhelm Lauritzen Arkitekter