
Bygningen tv. er en tilbygning, som rummer museets egen samling, er opført i årene 1997-1998

Det oprindelige museum er formet som to fløje, der mødes i en ret vinkel hvor hovedindgangen er placeret.

Det store keramiske billed i baggrunden som bidrager til bygningens identitet, er udført af Erik Nyholm efter forlæg af Jean Dubuffet - og signeret af denne.

Bygningen, som er beliggende i et kuperet terræn, er opført af murværk som både ud- og indvendigt er vandskuret og hvidmalet. Bag den lave facade ligger udstillingsrummene, de såkaldte køjer.

I bygningens udadgående hjørne - og modsat hovedindgangen - er museets cafeteria placeret.

Gulvene er brolagt med imprænerede træklodser af fyrretræ, som både er behagelige at se og gå på, og medvirker til at give bygningen et værkstedspræg.

I bygningens ene side ligger en række atelier som er højloftede rum med nordvendte vinduer

I midtergangen opleves rummenes indbyrdes forskydning.

Maleren Asger Jorn, der døde i 1973, skænkede sin hjemby en stor samling af egne og andres arbejder, - specielt af kunstnere, der tilhørte Cobra Gruppen.

Udstillingssal til museets egen samling af dansk og udenlandsk kunst. Samlingen blev påbegyndt allered omkring år 1900.

Grundet bygningens store dybde opstår der rum uden tilgang af dagslys, og som er særligt velegnede til udstilling af grafik og tegninger.

Den højre del af museet (rum # 15 til 25) er tilbygningen fra 1997-98
























Beskrivelse:
Bygningerne er placeret i en park i gåafstand fra byens centrum i et kuperet terræn på et plateau oven for en skovklædt skråning ned mod Remstrup Å.
Bygningen er formet som to fløje, der mødes i en ret vinkel. Museumsfløjen har stor husdybde og består egentlig af flere bygninger, der er samlet i en fløj.
Ydervæggene er opført af mursten og skillevæggene er helstens mure. De tunge konstruktioner er medvirkende til at reducere de klimatiske udsving.
Kilde: Arkitektur DK 1982 Nr. 5, side: 193-199