
Bebyggelsen i Korsør havn har en fornem, vestvendt beliggenhed ud mod Storebælt og tæt ved motorvejen og den nye jernbanestation.

Boligblokkene følger alle molernes længderetning. De store glasfacader giver gennemsyn på tværs af bygningen og fortæller om lejlighedernes opbygning omkring et gennemlyst hovedrum med køkken og opholds- samt spisestue i åben forbindelse.

De udkragede altaner bæres af sortmalede stålbjælker.

Bygningerne har et sammensat facadeudtryk med gennemgående, sort pladebeklædning, der opdeles af lodrette felter i træ og store glaspartier.

Stuelejlighederne har direkte udgang til privatiserede stykker af kajenkanten hvorved almindelig færdsel umuliggøres.

Boligbebyggelsen set mod land. Også her er almindelig adgang umuliggjort.

Ideen bag udnyttelsen af det nedlagte baneterræn i Korsør har været at omdanne terrænnet, som skar Halsskov i to dele, til en sammenhængende park, der kunne binde byen sammen igen og som mundede ud i en fortættet bydel nede ved havnen.


















Beskrivelse:
Åbningen af den faste forbindelse over Storebælt i 1997 betød, at Korsør mistede den historiske funktion som havneby for færgeruterne mellem Sjælland og Fyn. Hermed mistede havnen sin oprindelige funktion og det kæmpe jernbaneterræn giver nu plads til et parkområde og en ny bydel med 300 boliger.
Boligblokkene er alle på fem etager og andels- og ejerlejligheder veksler mellem hinanden.