
Boligerne er indrettet på ydersiden af siloernes betonskal. Bag altanbåndet ligger stuer og værelser, bagerst mod de krumme, bærende betonskiver køkken, bad og entre.

Til venstre ses den ligeledes ombyggede Wenneberg Silo og i forgrunden Bryggebroen.

I et gennemgående, kontinuerligt og kurvet forløb ligger boligernes terrasser.

Indvendigt er de cylindriske silorum udformet som adgangsrum med reposer, trapper og elevator.

Silorørene afsluttes af et hvælvet, transparent tag i plastfolie. Til højre ses elevatoren.

Farvemæssigt er siloen holdt i sort og hvid, hvor tilfældigt fordelte trappepartier skyder ind og ud mellem de ringformede reposer, der er beklædt med bølgede, lydabsorberende plader.

Lejlighederne følger de bagvedliggende silorørs geometri og har glasfacader fra gulv til loft.

Opholdsstue med panoramaudsigt og køkken.

Bygningen er et kreativt eksempel på genanvendelse af tidligere industrianlæg og rummer nu 9.800 m2 boligareal.















Beskrivelse:
Ombygningen af Frøsiloen i København er ét af eksemplerne på, hvad de tidligere industribygninger i Københavns havn kan bruges til. Projektet er en radikal videreudvikling af havnearealernes nye brugsmuligheder. Projektet, der vandt konkurrencen, er tegnet af den hollandske tegnestue MVRDV og projekteret og realiseret af JJW.
Siloerne står som rå, nøgne strukturer. Udfordringen ligger – i denne nøgenhed. I siloens strukturelle begrænsning ligger også ombygningens løsning. Det er en begrænsende faktor, at der kun vanskeligt kan skæres store åbninger i beton ringene. Det er muligt, men kompliceret f.eks. at skære høje døråbninger. Hvis man placerede lejligheder inde i siloerne, ville de blive indadskuende i forhold til de omgivelser, der opfordrer til udsyn og udsigt. Dette ville måske være acceptabelt i en lagerbygning, men her ville det være at forspilde en fantastisk mulighed, nemlig at udnytte siloens tomme rum. Når man bygger boligetagerne udad og ikke indad, opstår nye fordele i form af maksimal udsigt og fleksibilitet.
Kilde: JJW Arkitekter