
Taget på den cirkulære udstillingsbygning er skævt afskåret mod nord.

Pyramiden, som var færdig i 1993, er beklædt på to sider med stentøjsfliser. Den tredie side udgøres af en ubrudt glasflade.

En bro leder frem til museets hovedindgang, som er en spalte i den høje del af muren. Alle dekorationer er udført af Carl-Henning Pedersen.

Den runde sal blev skabt til at rumme Carl-Henning Pedersen store samling af egne billeder og skulpturer. Efter Else Alfeldt død i 1974 donerede han også hendes arbejder til museet.

Taget på den cirkulære bygning er skråt afskåret med et fald mod nord. Den store balkon giver overblik over hele udstillingsrummet.

Det hvidmalede rum får dagslys fra cirkulære ovenlys, der er udformet, så der ikke forekommer direkte solindfald.

Den skæve pyramide er overbygning på den kvadratiske udstillingssal, som er beliggende under terræn. Spindeltrappen giver adgang til en balkon, hvorfra rummet kan overskues og den cirkulære bygning ses gennem vinduesvæggen.

Udstillingsbygningen er afskærmet for dagslys så der kan udstilles følsomme, grafiske arbejder og får dagslys fra pyramidens nord-vest vendte vinduesside.

Nederst på planen ses Carl-Henning Pedersen og Else Allfelts Museum - cirklen og trekanten. Den store, cirkulære bygning midt i billedet er Herning Kunstmuseum. (Se dette)

Den kvardratiske bygning, som også rummer magasiner og et lille håndbibliotek, er forbundet med den cirkulære med en bred, underjordisk forbindelsesgang.

Pyramiden kan også ses som en bjergtop, der baner sig vej gennem jordskorpen.












Beskrivelse:
Den runde bygning, som blev indviget allerede i 1976, er forbundet med pyramiden via en underjordisk gang.
Emneord:
Museer | Pyramider | Underjordiske bygninger | Cirkulære bygninger | Murmalerier | Stentøjsfliser |Se på Google Maps