













Beskrivelse:
Rækkehusbebyggelse fra 1950’erne. Bebyggelsen ligger på en trekantet grund. De 48 rækkehuse er opført i 1 1/2 etage. Bebyggelsen består af stokke med fem boliger i hver, der ligger forskudt i forhold til hinanden. Boligerne har private haver mod syd og små stikveje og stier mellem husrækkerne. Der er to typer rækkehuse: en type med indgang fra nordsiden og en med indgang fra haven. Af de 48 huse er 43 rækkehuse på 90 kvm mens fem rækkehuse er på 113 kvm.
Husene har en markant gavl mod vest, som går helt ned til jorden på havesiden. Gavlene giver bebyggelsen karakter, skaber læ mod vinden, og forstærker privatsfæren i haverne.
Teglstenene er lagt i neutralt forbandt med få dekorative elementer, hvor en tavle under et stort vindue i en karnap i zink udgør undtagelsen, her er indmuret tilbagetrukne hvide mursten, som danner en fin ornamentik, som giver bebyggelsen en særegen karakter. Der er bygget 10 garager, som ligger samlet midt i bebyggelsen.
De oprindelige gule vingetegl er på et senere tidspunkt blevet udskiftet med betontagsten. Vinduerne var oprindeligt af træ, men er senere udskiftet med forskellige modeller. Den ene af de to arkitekter, Herman Ricka, var i 1946 initiativtager til dannelsen af Odense Andelsboligforening og blev foreningens husarkitekt. Han projekterede eller ledede opførelsen af flere tusinde boliger - både almennyttige og private. En stor del af Rickas arbejder var tæt-lavt byggeri, gård- og rækkehuse der blev opført af traditionelle byggematerialer.
I en kort artikel i ”Arkitekten” i 1958 gør arkitekterne rede for nogle af tankerne bag byggeriet.