
Længst mod nord markerer byrådssalen sin placering med fire høje vinduespartier og en mindre balkon, mens der bag de mindre vinduer i stueetagen findes kontorer.

Lidt tilbagetrukket fra Kongevejen strækker administrationsfløjen sig fra hovedindgangen og sydover.

Bag facaden mod Kongevejen findes byrådssal i nord, i midten forhallen, og mod syd administrationsfløjen.

På nordfacaden er indarbejdet et ur, beskyttet af en lille vandnæse i kobbertaget, samt et lille klokkespil.

Indtryk af fenestreringen af administrationsfløjen marmorfacade.

Bag det oprindelige rådhusanlæg er siden tilbygget et anneks forbundet med glaskorridorer.

De tre vindfang i bunden af forhallens glasparti.

Fra forhallens adgangsplan fører trapper og elevator op til etagerne. Den røde urskive udgør ligesom de to eksemplarer af den berømte Søllerød-pendel dele af det oprindelige inventar.

Det indbydende trappeparti omslutter en glasomsvøbt elevator.

Rådhusets korridorer er udført med panelbeklædning af vægge og loft i birketræsfinér med akustisk perforering. På gulve egeparket.

Armaturer i korridorer er designet til rådhuset med skjulte lyskilder, der via lyse reflektorer sender lys ud i gangene.

Byrådsmedlemmernes stole er betrukket med ufarvet okselæder. På skrive- og forplader er Søllerøds byvåben præget i sølv.

Den store plade i byrådssalens loft har en akustisk funktion. Over den er anbragt 39 sølvglasreflektorer, som sender lyset ud over loftet og ned ad væggene med maleren Knud Aggers udsmykning. Rådssalen er uden bordlamper, men forsynes med indirekte lys fra loftspladen via to projektører skjult i balkonfronten.

Tre rækker tilhørerpladser har udsyn over byrådssalen fra balkonniveau. Træbeklædningen er mod byrådet udført som lister i cubamahogni. Til venstre ses udskæringen til den ene af rådssalens to fordækte projektører.

På vægge omkring tilhørerbalkonen består belysningen af specialtegnede lampetter.

Fra tilhørerpladsene på rådssalens balkon er der fuldt udsyn til landets smukkeste byrådssal. Møblementet på balkonen er tre faste sæderækker betrukket med ubehandlet okseskind.

















Beskrivelse:
Søllerød Rådhus (i dag Rudersdal Rådhus) er et af de fremmeste eksempler på den nordiske funktionalisme, der blev udviklet i Danmark i mellemkrigstiden. I husets enkle design forenede arkitekterne Arne Jacobsen og Flemming Lassen (1902-1984) den internationale modernismes idéer om en ren og rationel byggestil med en nordisk forståelse for naturmaterialer, godt håndværk og gennemarbejdede detaljer.