Handelshøjskolen, Dalgas Have

| Henning Larsen | 1985 - 1989
Handelshøjskolen, Dalgas Have Fordelingskorridor
Fordelingskorridor

Forbindelsesvejene til klasseværelserne fremstår venlige med ovenlysbånd og tenede flisemønstre på stueetagens gulv. Tværgående gangbroer medvirker til at bryde det lange, lige forløb.

Handelshøjskolen, Dalgas Have Førstesalen
Førstesalen

I forhold til indgangspartiet er korridorerne mod øst og vest drejet en smule så det lange vue brydes. Endelig bruges pastelfarver og konkave vægafslutninger til at mildne en gennemgående klassicisme.

Handelshøjskolen, Dalgas Have Opholdsarealer
Opholdsarealer

Dominansen af hvidt giver opholdsarealerne en let stemning, der understøttes af pastelfarver, vægarmaturer og den dekorative brug af små spejlstykker på væggen.

Handelshøjskolen, Dalgas Have Kantinen
Kantinen

Med sin cylindriske form bryder kantinen Handelhøjskolens overordnede retvinklethed ligesom den sydvendte orientering og dobbelthøje rum giver variation.

Handelshøjskolen, Dalgas Have Situationsplan
Situationsplan
Fotograf: Tegnestuen
Handelshøjskolen, Dalgas Have Plan og snit
Plan og snit
Fotograf: Tegnestuen
Handelshøjskolen, Dalgas Have Luftfoto
Luftfoto
Fotograf: Tegnestuen

Beskrivelse:

Udadtil fremstår Handelshøjskolen som en homogen, hvid bygningsklump, der på midten buler ud med sin cylindriske kantine.

Emneord:

Farvesætning | Undervisningsbygninger | Kantiner | Højere læreanstalter | Sprogfaculteter | Opholdsarealer | CBS |