
Mod øst og vest dominerer de karaktergivende, 9-etager høje boligtårne bebyggelsen der sammenkoblet med lidt lavere mellembygninger danner et selvstændigt byrum.

De indbyggede altannicher i de fremspringende tårnpartier højner den røde boligbebyggelses karakter - hvorimod mellembygningerne står mere anonymt med en udpræget flad stoflighed.

Dronningegården udgør et af Danmarks få eksempler på bybygning som et samspil mellem bygningskroppe og en bevidst tilstræbt pladsdannelse mellem husene.

For at stramme bebyggelsen op i forhold til den krydsende Dr.Tværgade er fortorvene langs denne gade indarbejdet i bygningskroppen som murede arkader.

Facaderne er opmuret i rød tegl med foring af gule sten i de indbyggede altaner ligesom der på mellembygninger optræder korsmønstre i gule sten på den røde bund.

Hvor de lavere mellembygninger er sydvendte optræder en stram facaderytme mellem indbyggede altaner og de kvadratiske vinduer i facadeplanet.

Oplevet fra f.eks. Kongens Have ses indgår de røde tårne på Dronningegården harmonisk i Kronprinsessegades kontekst af ældre byejendomme.

På de nærmest monumentalt stramt formede gavle med tre vinduesfag optræder en enkelt indbygget altan for især variationens skyld.

Illustrering af hvordan også mellembygningerne har en højde i forhold til gadegennembrud af Adelgade, der gør at bebyggelsen alligevel opleves som sammenhængende omkring sin pladsdannelse.





















Beskrivelse:
Den 9-etager høje boligbebyggelse består af 4 vinklede bygningsafsnit omkring et gadekryds og en selvstændig pladsdannelse. På billedet ses det nordøstlige bygningsafsnit.