Skolen i Sydhavnen

| JJW arkitekter • Keinicke & Overgaard Arkitekter • PK3 Landskabsarkitekter | 2011 - 2015
Bygningen set fra øst
Bygningen set fra sydvest
Udsmykning, tekst i facaden
Facadeudsnit
Trappeforløb set fra sydøst
Legeplads på tagterrassen med motoriklandskaber
Tagterrasser
Bygningens tætte forhold til havnen
Belægningsforskelle legeplads
Maritime detaljer på trappetrin ude
Atrium, husets "Hjerte"
Glasfacade ved indgangen til atriet
Atrium, der forbinder etagerne
Det vertikale rumforløb
"Den grønne trappe", gangareal med plads til leg
Loungeområde
Trækerne i bygningen
Detalje, gulvbelægning indendøre
Fotografer: Julie Bertelsen

Beskrivelse:

Den tre-sporede folkeskole på Teglholmen i Københavns Sydhavn, er Danmarks første skolebyggeri med lavenergiklasse 2015. Bygningen er på 9.500 m2 med plads til ca. 840 elever fra 0.-9. klasse og en fritidsordning til 300 børn. Bygningen er placeret direkte ud til havneløbet. Mod vandet trapper husets tagterrasser helt ned til kajen, og skaber på denne måde et åbent byrum ved havnen. Terrasserne fungerer som skolegård i forskellige niveauer med plads til boldspil, leg og aktiviteter. Bygningens ryg mod vejen, mimer byens facader, og fremstår som et markant volumen i fem etager. Skolens indre er udformet som en tæt by med små huse, gader og pladser, opbygget omkring et atrium, skolens centrale torv. Bygningen er udsmykket i samarbejde med billedkunsteren Peter Holst Henckel.

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side