Sampension

| 3xN • Nielsen, Nielsen og Nielsen | 2003
Set fra nordvest
Facade mod vest
Set fra syd
Set fra sydøst
Set fra nord
Hovedindgang
Trappe, der fører fra reception til atrium
Atrium set fra syd
Kantine med dobbelthøjde i glasgavl mod syd
Møderum med dobbelt højde i glasgavl mod nord
Lysvirkning gennem skodder
Møderum
Ovenlys set nedefra
Ovenlys set gennem glasvæg fra møderum
Kig ned gennem trappe
Kig ned gennem trappe
Atrium set fra syd
Atrium set mod nord
Atrium set mod syd med trappe til venstre
RIBA plakette ved hovedindgangen
Fotografer: Børge Nielsen

Beskrivelse:

Opført som domicil for Sampension i den nye bydel, der er opstået på det areal, hvor Tuborg Bryggeriet tidligere lå. Bygningen består af to elementer. Mod vest et smalt lodret orienteret element på 7 etager med et L-formet glasparti mod øst, hvorpå der er lagt et kompakt vandret orienteret element på 5 etager. Hovedparten af facaden mod vest består af et kæmpe glasparti med en ramme beklædt af grågrøn granit, som også beklæder gavlene. Glaspartiet er dækket af etagehøje skodder i perforerede kobberplader, der kan drejes om en lodret akse. Den tilbagetrukne underetage har synlige bærende søjler.

Den vandrette bygningsdel har identisk beklædning som glaspartiet mod vest og beklædningen danner også ramme om de åbne tilbagetrukne glaspartier i gavlene mod syd og nord. Den sydlige gavl er beskyttet mod sollys af vandret liggende lameller. Også denne bygningsdel har tilbagetrukket underetage i glas, og mod øst er de bærende søjler synlige.

Hovedindgangen er beliggende i venstre side af underetagen mod vest. Via en reception bliver man ledt en etage op ad en granittrappe til et atrium i hele bygningens højde, som giver den åbenhed i arkitekturen, som var bygherrens ønske. Atriets gallerier er forbundet via en skulpturel trappe. Mod syd ligger husets kantine med dobbelt højde til loftet og adgang til solterrasse. Bygningen har modtaget RIBA European Award i 2005.

 

 

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side