Rygkirurgisk center privat

| Jesper Thyge Brøgger, Arkitektur og Design | 2009
set fra syd øst
set fra vest
set fra øst
Fotografer: Rolf Sjögreen

Beskrivelse:

Med Brandts Klædefabrik, villaen og den karakteristiske skorsten som nærmeste naboer er det en stor udfordring at skulle tilføje endnu et hus på dette sted. At opgaven kan løses er Pantheonsgade 25 et levende bevis på, hvor grundens særlige begrænsninger er vendt til fordele.

Den prismatiske bygning skaber sammen med Brandts Klædefabrik et spændstigt passage forløb fra Brandts Torv til Pantheonsgade.

 

Bygningerne fremhæver hinanden og sætter skorstenen i scene som områdets vigtigste byarkitektoniske element. Mod Pantheonsgade indgår bygningen berigende i den sammensatte facaderække. Fra Pantheonsgade folder et ankomstplateau sig som et trappeanlæg rundt om bygningen og tilføjer passagen en ekstra dimension af kileformede trin i glittet beton. Trappens linier er oplyste om aftenen.

 

Bygningen fremstår som en monolit med facader i glat, sort murværk med etagehøje, asymmetrisk placerede vindueshuller med dybtliggende vinduer. På denne måde introducerer bygningen et geometrisk slægtskab og en volumenmæssig kontrast med den modstående facade på Brandts Klædefabrik.

 

Bygningens ventilationsanlæg er desværre placeret synligt på taget, hvilket hverken forekommer at være i overensstemmelse med de arkitektoniske ambitioner bag bygningens udformning eller den sammenhæng bygningen indgår i. (dommer betk. Erik Brandt Dam)

 

Bygningen er præmieret af Odense Kommune i 2009.

 

 

Kilde: Elisabeth Ulbæk arkt.maa, Odense Kommune

 

Emneord:

Trappeanlæg |

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side