Linkøpingvej boligbebyggelse

| Dorte Mandrup Arkitekter • Kristine Jensens Tegnestue | 2007 - 2008
Åbent gårdrum mellem de to huse
Ankomst
Landskab med hvidblomstrende træer
Hvide jerntrapper
Hvid jerntrappe fører op til lejlighed på første sal
Facadeudsnit
Altaner
To-etagers lejligheder med dobbelthøjt rum
Facadekomposition
Altan på facade
Algevækst på byggeriets nordside
Trapper
Klatreplante på den hvide eternitfacade
Fotografer: August Fischer

Beskrivelse:

Den 4.493 m² store etagebebyggelse ved Linkøpingvej består af to tre-etagers knækkede længer med en stueetage i varierende højde afhængig af terrænet. Bebyggelsen er opbygget som stablede townhouses, hvor stueetagen indeholder boliger i en etage, mens første og anden sal indeholder toetagers lejligheder, med dobbelthøje stuer. Disse lejligheder har adgang via individuelle udvendige trapper. De to boliglænger indeholder 38 lejligheder fra 2-5 værelser med 10 forskellige planløsninger. Den hvide farve er et gennemgående tema i bebyggelsen, der er opført i præfabrikeret beton med hvide kompositplader som facadebeklædning. Vinduespartier og altaner danner et velkomponeret hele, som kunstneren Claus Egemose har været kunstnerisk vejleder for. Trapper, altanrækværker og espalierer er udført i hvidmalet rustfrit stål. De to længer omfavner et uderum som fremstår fint indrettet og intimt i forhold til den ellers åbne struktur i Trekroner, det er landskabsarkitekt Kristine Jensen, som har stået for udformningen, og beplantningen med hvidblomstrende træer.

 

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side