KUA 2, Københavns Universitet Amager, Humanistisk Fakultet

| Arkitema | 2007 - 2013
Total
View langs kanalen
Gavlmotiv
Hovedindgang
Gavlfacade
Atrium - Gårdanlæg
Atrium - Gårdanlæg
Foyer, Kantine
Svungne trapper, Foyer
Foyer
Foyer, Bibliotek i baggrunden
Elevatortårn
Ramper i foyer
Foyer, Søjler
Udsigt fra ramper
Rampesystem, tagkonstruktion
Ovenlys
Terrasse
Terrasse
Panorama over bebyggelsen med Tietgenkollegiet i baggrunden
Fotografer: Nykolas Andreou

Beskrivelse:

"KUA2 er et nyt centralt bygningsafsnit i Københavns Universitet, Søndre Campus. Projektet er en del af en bygningstrilogi, som rummer fakulteter for Humaniora, Jura og Teologi. Byggeafsnittet udgør et nyt organisatorisk centrum for humaniora og Søndre campus som helhed.

 

Visionen for byggeriet har været at skabe basis for fremtidens udvikling af humaniora, med fokus på et dynamisk og åbent 24-7 studiemiljø og den gode arbejdsplads for forskere og undervisere, hvor der er optimal og fleksibel mulighed for at organisere forskning og uddannelse på tværs af klassiske fagskel.

 

Bygningen har en basis i tre plan, som kobles med fire overliggende længer i 2-3 plan. Grundelementerne i denne bygningsstruktur stammer fra byplanen for Ørestad Nord, som anviser anvendelsen af nord-sydgående superlænger som et grundelement i bystrukturen. Bygningsafsnittet er udviklet som et transformationsprojekt, hvor dele af det oprindelige bygningsanlæg er genanvendt i den nye bygningsstruktur – med konsekvens for 7,2x7,2m hovedmodulet, som er den sidste rest af arkitekterne Kobbels oprindelige universitet på grunden.

 

Bygningens stueplan organiseres omkring et stort indre fakultetstorv; boghandel, to caféer, konferencecenter, multisal, trykkeri, tv-studie, en D-Vip lounge og i midten en "one-stop-shop", som samler en række servicefunktioner for brugerne samt fakultetsadministrationen og campus driftscenter."

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side