Kommandantens Gård

| Arkitema | 2005 - 2006
Boligbebyggelsen set fra syd-vest med kanalen i forgrunden
Bebyggelsen set fra syd, blik langs kanalen
Gårdrum
Bebyggelsen set fra nord, blik langs kanalen
Kanalen fungerer som afslutning for det åben gårdrum
Ny bygning møder det gamle Islands Brygge
Detalje, balkoner
Detalje, balkoner
Detalje, balkoner
Detalje, balkoner, konstruktion
Indgang til gårdrummet
Indgang, beboelsesopgang
Fotografer: Rimas Steponaitis

Beskrivelse:

Kommandantens Gård er en del af den ny bebyggelse, på det tidligere militærområde, Ny Tøjhus-grunden. Bebyggelsen er formet som en hesteskoformet karré med et stort grønt gårdrum, som vender ud mod områdets 7,5 meter brede kanal. Kanalen følger et tidligere jernbanespor og danner et sammenhængende forløb af aktivitetsområder og friarealer på tværs af Ny Tøjhus-grunden. Boligbebyggelsen omfatter 186 lejligheder i forskellige størrelser og har et bruttoareal på 17.700 m². Bebyggelsen er 6 etager høj, plus penthouseetage og parkeringskælder. Facaden er udført i teglelementer med vandrette profiler i pulverlakeret aluminium, med vinduer i træ og aluminium. På facaderne er ophængt altaner i indfarvet, hvid beton.

Altanværnet er af klart glas med håndlister af træ.

 

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side