Handicaporganisationernes Hus

| CUBO Arkitekter • Force4 • Møller & Grønborg | 2010 - 1012
Facade set fra vest
Vestlig facade
Facade set fra vest
Facade set fra NV
Facade set fra syd
Atrium
Trapper i atrium
Trapper i atrium
Trapper i atrium
Trapper i atrium
Alle elevatorer i bygningen er åbne i begge ender så kørestolsbrugere lettere kan komme ind og ud
Knapper i rækværk indikerer hvilken etage man befinder sig på
Atrium
Trappe og beplantning i underetage
Underetage
Trappe i atrium
Receptionsdisken er delt i to niveauer af hensyn til kørestolsbrugere
Atrium
De stærke farver er brugt til at indikere hvor man befinder sig i byggeriet
De stærke farver i atrium er brugt til at indikere hvor man befinder sig i byggeriet
Perforeret rækværk
De stærke farver er brugt til at indikere hvor man befinder sig i byggeriet
Den femkantede form i atrium gør det lettere for synshandicappede at orientere sig.
Vestlig facade
Udsnit af vestlig facade
Haveanlæg mod vest
Detalje af facade
Haveanlæg mod vest
Set fra NV
Ankomst og indgang til huset.
Fotografer: Bo Bolther

Beskrivelse:

Med Danske Handicaporganisationer som klient har Cubo I samarbejde med Force 4 designet et hus, der I sin udformning tager afsæt I mennesker med en eller anden form for handicap. Specielt husets indre er formet efter de behov handicappede har for at orientere sig eller komme rundt i det bebyggede miljø. Husets interiør samler sig om et femkantet atrium, hvis form er bestemt af hensynet til svagtseendes mulighed for at orientere sig i rummet. Der er endvidere brugt farver til at markere hvor i bygningen man er og alle rækværk er på udvalgte steder forsynet med metalknapper der indikere hvilken etage man befinder sig på, ligesom der i gulvet er indlagt markører der gør det muligt for blinde og svagtseende at bevæge sig rundt uden ledsagelse. Elevatorerne er åbne i begge ender så rullestolsbrugere kan benytte dem uden at skulle vende og disken i receptionen er delt i to niveauer, ligesom alle rækværk er perforerede så mennesker i rullestol har udsyn til rummet. Huset har et samlet areal på 12.600 m².

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side