Grundfos Kollegiet

| CEBRA | 2011 - 2012
Syd-øst facader
Et stykke havn adskiller stadig kollegiet fra midtbyen
Den karakteristiske facade (øst)
Indgang og cykelparkering (nord-vest)
Indgangsituation, foyer
Bunden af det spejlbelagte atrium der skyder sig hele vejen op igennem bygningen
Atriet, fra 10. sal og ned
Fælles tagteresse med udsigt over havn og by
En typografi der blev skabt specielt til dette byggeri går igen overalt i bygningen
Aflåst cykelkælder
Facadedetalje
Facadedetalje
Plan
Snit
Fotografer: Mads Baj Engedal,Tegnestuen

Beskrivelse:

Grundfos kollegiet er et stort kollegium i Aarhus. De 6000m2 bygning, der er placeret på de nye havnearealer tæt ved centrum - kaldet Aarhus Ø, fordeler sig over 12 etager, med i alt 159 værelser, og plads til ca. 200 beboere. De vertikale striber i facaden er tænkt som en metafor for beboernes mange pensumbøger. På afstand ser ud bygningen ud som en hylde med bøger, mens den tæt på ligner et mini-Manhattan med små grupper af tårne. Hvert ”tårn” er behandlet med forskellige facadematerialer og vinduesåbninger. Dette skaber en variation i bebyggelsen. Centralt i bygningen findes et stort atrium i 12 etager, med svalegange, hvorfra der er indgang til lejlighederne. For at maksimere mængden af dagslys i atriet er svalegangenes gelændre dækket af spejle, hvilket skaber illusionen af et endeløst rum. Tårnene har forskellige højder for at inkorporere de tekniske faciliteter på taget, gøre plads til hovedindgangen og skabe en stor fælles terrasse.

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side