Darwin Centre

| C.F. Møllers Tegnestue | 2008 - 2010
Anlægget set udfra
Tilbygningen set fra haven
Gangbro til kokonen
Kokonen i glasrummet
Rummet mellem glasfacaden og beton-kokonen
Rummet mellem glasfacaden og beton-kokonen
Facadens skyggespil
Trappe op til museets andre samlinger
Møde med de historiske bygninger, kig til gården
Nyt og gammelt
Indgang til tilbygningen
Indgang til kokonen
Udstillingen
Udstillingens forskellige niveauer
Udstillingsgang i kokonen
Detalje, kokonens overflade
Caféen
Adgang til toiletfaciliteter
Plan
Tværsnit
Snit
Fotografer: Rasmus Boysen Feddersen,Tegnestuen

Beskrivelse:

Darwin Centret er en udvidelse af Naturhistorisk Museum, Natural History Museum i London. Tilbygningen består af en kæmpe beton-kokon, udformet med inspiration fra silkepuppen, placeret i en glaskasse på siden af den historiske bygning.

Kokonen, som danner den indre, beskyttende beholder omkring museets enestående samling af 17 millioner insekter og 3 millioner planter, forener museets samling med forskningen inden for feltet. Her får publikum en unik mulighed for at observere forskningsarbejde på nærmeste hold, mens man bevæger sig gennem den 8 etager høje beton-kokon. Den sprøjtestøbte betonskals eksponerede termiske masse stabiliserer indeklimaet og reducerer energiforbruget.

 

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side