Børnehuset Marthagården

| Lendager Arkitekter | 2013
Den nye tilbygning med anslutning til de to gamle huse
De to gamle bygninge rog tilbygningen set fra Peter Bangs Vej
Tilbygningen set fra vejen
Udsnit af tilbygningen
Gavlmotiv
Børnehuset set fra gårdsiden
Gård med legeplads
Gård med legeplads
Detalje, gård
Detalje, vinduesparti
Grønt tag
Den nye tilbygnings kobling til det gamle hus
Detalje, træbeklædning
Detalje, vindue
Gårdrum
Fotografer: Rimas Steponaitis

Beskrivelse:

Bæredygtig børneinstitution. Den kombinerede vuggestue og børnehave Marthagården på Frederiksberg er et eksempel på, en institution hvor bæredygtighed er i fokus både i arkitekturen og pædagogikken. Institutionen består af to gamle huse, som er blevet renoverede, og en ny tilbygninge, som fungerer som bindeled mellem de to huse. Ved at genbruge de eksisterende bygningers mellemrum dannes en arkitektur i lille skala med små huse, mellemrum og nye opholdsmuligheder i læ, sol og skygge. En del af den nye tilbygning er uopvarmet. Dette fungerer ved hjælp af ved solvarme og naturlig ventilation. Om sommeren åbnes op og ventileres, imens solens stråler varmer rummet op om vinteren. Bygningerne har et solcelleanlæg, og der er plantet grønne tage på de nye tilbygninger som optager regnvand og dermed aflaster kloaksystemet. Alle materialerne i det nye byggeri er enten organiske eller har fokus på genbrugsprocesser som cradle to cradle og upcycling. En køkkenhave, krydderivæg og et væksthus bruges i den pædagogiske virksomhed, hvor børnene lærer at dyrke grøntsager og lave økologisk mad. Da 75% af forældrene afleverer sine børn på cykel, er der i ombygningen lagt vægt på en ny hovedindgang ved den grønne kile, som giver god plads til cykelparkering.

Adresse:
Peter Bangs Vej 1 D
2000 Frederiksberg
Se på Google Maps

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side