Børnehuset De Syv Have

| Tegnestuen Vandkunsten | 2013 - 2014
Blik langs Gerlevvej
Hjørnet af Gerlevvej og Glumsøvej
Blik fra parkeringspladsen
Blik langs Gerlevvej
Facade mod legepladsen
Facade mod legepladsen
Terasser og Altaner
Facadekomposition
Indgangsparti
Indgangsparti
Facadekomposition
Facadekomposition
Altan
Detalje, vindue
Detalje, facadebeklædning
Legeplads
Bænk
Fotografer: Rimas Steponaitis

Beskrivelse:

Den 1.300 m2 store daginstitution på Gerlevvej er udformet som et komplekst volumen med afsæt i den omkringliggende bebyggelse i forstaden Husum. Området er karakteriseret af boligområder med stokbebyggelse og fritliggende villaer, og institutionen ligger i brydningsfeltet mellem disse to typologier. Bystrukturen er viderefortolket til en toetagers institution, der mod Gerlevvej fremtræder som en varieret, skulpturel stok i en skala, der matcher de nærliggende boligblokke og mod syd fremtræder som to klumper i villakvarterets skala. Bygningen er konstrueret af rumstore præfabrikerede byggeelementer i ensartede bredder, baseret på trækonstruktioner, og beklædt med lette metalplader. Legepladsen uden om bygningen er anlagt som en række aktivitetszoner. Nærmest huset er der etableret terrasser med træbeklædte læskærme og indbyggede sandkasser.

 

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side