Børnehuset Bastionen

| ONV arkitekter | 2007
Den tillukkede facade
Den tillukkede facade
Den tillukkede facade
Den tillukkede facade
Bygningens møde med jorden
Bygningens møde med jorden
Glasfacade
Bygningens møde med jorden
Terrasse
Bygningens møde med jorden
Den runde atriumgård
Den runde atriumgård
Den runde atriumgård
Trappe op til den runde atriumgård
Legeplads under bygningen
Legeplads under bygningen
Indgangssituation
Detalje, facade
Detalje, facade
Legeplads
Grafik på facaden
Fotografer: Rimas Steponaitis

Beskrivelse:

Huset fremstår fra ydersiden som et kompakt, lukket og stringent volumen, men åbner sig op mod besøgeren gennem sin intrikate kontakt til jorden. Den 1.200 m² store bygning svæver på stolper på toppen af en bakke med udsigt mod nord. Søjlerne løfter huset så meget, at børnene kan løbe under bygningen fra den nordlige til den sydlige legeplads. Under huset er der mulighed for leg, afskærmet for sol og regn. Midt under huset fører en bred trappe op til den store runde atriumgård, som gennemskærer bygningen og giver lys til det store fællesrum. Bygningen er opført som en trækonstruktion på betonsokkel, beklædt med galvaniserede stålplader, vinduerne er udført i aluminium og huset har grønt sedumtag.

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side