Besøgscenter Spøttrup Borg

| E + N • Exners Tegnestue | 2011
Facaden mod borganlægget set fra syd-vest gennem skoven
Facaden mod borganlægget set fra vest
Facaden mod borganlægget set fra syd-vest
Facadeudsnit, glas
Facadeudsnit, indgang fra borgsiden
Indgang fra borgsiden
Entré fra parkeringspladsen
Østfacaden mod parkeringspladsen
Facadeudsnit, østfacade
Detalje, interiør træbeklædning
Udstillingsrum
Udstillingsrum
Udstillingsrum
Butik
Butik
Foyer
Billetsalg
Garderobe og toiletter
Detalje, vinduer
Spøttrup Borg, som besøgcentret faciliterer
Fotografer: Sandra Gonon

Beskrivelse:

Middelalderborgen Spøttrup Borg i Salling har fået en velkomstbygning med servicefaciliteter, butik og udstillingsrum. Det nye besøgscenter lægger sig ind i skovbrynet, og underordner sig de historiske rammer i et hjørne af borgens haveanlæg. Man har valgt en bygning, som er diskret i sin fremtoning, men fremviser genuint håndværk, for at bibeholde middelalderborgen i centrum af besøget. Bygningen er konstrueret i træ med en kerne i beton. Bygningen er inspireret af tømmerstabler i skoven, med på nærmere hold minder udtrykket om en forfinet bjælkehytte. Mod parkeringspladsen mødes man af en lav og tillukket facade. Inde i selve velkomstcentret, åbner bygningen sig op mod skoven og haveanlægget med asymmetriske vinduespartier fra gulv til loft.

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side