Atrium i Teknikerbyen

| CORE Arkitekter | 2014
Set fra atriets sydlig hjørne
Trappeparti på rampen
Trappeparti og adgang til kontorlokaler
Rampen deler sig ved indgangspartier til kontorlokaler
Dele af rampen flader ud og er uden trapper
Detalje hvor konstruktionen mødes med de opsatte aluplader
Rampen slynger sig omkring elevatortårnet i atriets nordlige ende
Adgangstrappe til atriets øverste niveau
Trappe og rampe
Rampe og trappe til atriets øverste niveau
Set fra atriets nordvestlige ende
Rampe og elevatortårn
Rampen afsluttes i et udsigtspunkt
Set fra atriets øverste niveau
Sammenføjning i loftskonstruktionen
Rampen slynger sig organisk gennem atriet
Set fra atriets sydøstlige ende
Rampe og adgangspartier til kontorlokaler
Rampe og adgangsparti til kontorlokaler
Set fra adgangsparti til kontorlokaler
Rampen svæver i stålkabler der er fastgjort i loftskonstruktionen
Set fra atriets østlige hjørne
Fotografer: Bo Bolther

Beskrivelse:

Med inspiration i en lang æbleskræl har CORE Arkitekter formet et nyt identitetsskabende vartegn og atrium for DONG Energy i Teknikerbyen. Bygningerne i Teknikerbyen er moduleret stramt omkring en række indre gårdrum og det er et af disse gårdrum, der er blevet omformet til samlingspunkt og gangareal for virksomhedens ansatte. Det inspirerede arkitektoniske greb, der ligger til grund for omformuleringen af det stramme rum, har tilføjet det en organisk og levende dynamik der spiller fint op mod den ellers anonyme karakter i den oprindelige byggeri. Matirialemæssigt går enkelheden igen i de hvidmalede overflader og den synlige stålkonstruktion der bærer rampen og vinduespartierne mod himlen. Stålkonstruktionen i rampen er svejset op i seks meter lande sektioner på værksted og derefter samlet på stedet. Undersiden af rampen er pudset op i akupuds. For at give plads til rampen er niveauet i atriet sænket 70 cm i forhold til det omgivende terræn og der er opsat en let glas/alufacade hele vejen rundt om atriet. Gulvet er belagt med en gråsort overflade der kontrasterer og fremhæver rampens slyngede form. Belysningen af rampen supleres af indlagst LED-bånd, indlagt i undersiden af gelænderet.

Det ombyggede areal er på 3500 m²

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side