AKB Ny Ellebjerg

| Tegnestuen Vandkunsten | 2008 - 2014
Facadeudsnit, blik fra syd
Gavlmotiv, blik fra nord-vest
Facade, blik fra nord-vest
Facade set fra vejen, kig fra øst
Facadeudsnit, kig fra syd
Kig fra syd
Kig fra nord-øst
Entresituation mellem bygningerne, kig fra nord-øst
Detalje, trappe
Legeplads
Detalje, materialitet, balkoner
Detalje, materialitet, balkoner
Detalje, entré
Detalje, trappe
Detalje, vinduer
Detalje, vindue
Fotografer: Rimas Steponaitis

Beskrivelse:

Bebyggelsen indeholder 53 familieboliger på 2 - 4 værelser, 79 til 115 m2. Boligerne er individuelt udformet med en stor mangfoldighed i boligtyper. Derudover huser bebyggelsen en børneinstitution og 26 boliger for udviklingshæmmede. Bebyggelsen fordeler sig på to volumener, hvor boligerne fungerer som 'stablede rækkehuse’, med egen indgang direkte fra et fællesareal i stedet for et traditionelt trappehus. Hovedidéen bag byggeriet har været, at skabe forskellige boligformer og dermed give mulighed for, at mange slags mennesker kan mødes.

Fem af familieboligerne har tilknyttet et ’studio’ i stueetagen, der kan anvendes til kreative formål. Til boligerne hører flere tagterrasser, som alle har adgang til. Boligerne er bygget i bæredygtige materialer med solceller på taget og varmegenvindende ventilation, hvilket giver et meget lavt varmeforbrug.

Bebyggelsen ligger i Valbys tidligere industrikvarter ’Den Røde By’. Området er beliggende syd for Toftegårds Plads og er præget af gamle industribygninger, der efter renovering er omdannet til kreative formål. Byplanen er også udviklet af Tegnestuen Vandkunsten, som vandt en konkurrence om planlægningen i 2008.

 

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side