Bygning og landskab
16-DP1M0733
18-DP2M1420
15-DP1M0731
14-DP2M1423
Blik fra Kokkedal st.
Carport
Højhus, blik fra fælleshuset
Højhus, blik fra fælleshuset
Højhus, gavludsmykning
Højhus, gavludsmykning
Højhus, indgangsparti
Højhus, vinduessætning
Lav blok, vinduessætning
Lav blok, vinduessætning
Lav blok, entré
Lav blok, entréer, landskab
Bebyggelsens centrum
Bebyggelsens centrum
Trappe til kældeniveau
19-DP2M1418
13-DP1M0729
06-DP2M1401
Fotografer: Rimas Steponaitis

Beskrivelse:

Ådalsparken blev oprindeligt opført i 1960’erne, af Juul Møller og Erik Korshagen, men skulle allerede i 1990’erne renoveres på grund af skader på betonelementerne. Ved renoveringen i fra 1994-1996 af Bech & Thomsen og Jorsal valgte man at reparere facadeelementerne i fornødent omfang, isolere dem og beklæde dem med indfarvet fiberbeton, der ligner den oprindelige i farve og format. Herudover blev vinduerne udskiftede, altanerne blev renoverede med karakteristiske, skråt fremspringende skydevinduer, og der blev opsat nye indgangspartier. To af bebyggelsens tre blokke er blev udvidet med 86 nye tagboliger i en let konstruktion af stål og gips. Det ny tag er bueformet, udført af krydsfiner og beklædt med tagfolie. Det er trukket tilbage fra hovedfacaden, hvorved der er etableret altaner hele vejen rundt. Inden betonrenoveringen udførte Arkitekttegnestuen Virumgård i 1980’erne en miljøforbedring af udearealerne, med istandsættelse af bebyggelsens carporte. I 2009-2014 etablerede Mangor & Nagel 40 nye familieboliger ved påbygning af en ekstra etage på højhuset, blok 1. Boligerne varierer i størrelse fra 67m² til 111m². Boligerne har altan mod syd, og adgang fra en altangang på nordsiden. Seks eksisterende trapper er forlænget op til tagetagen, og der er opført elevatortårn ved den ene gavl til betjening af de nye boliger via altangangen.

Mere fra samme arkitekt

spinner Vis mere

Bygninger i nærheden


Du kan måske også lide


Del denne side